PeuterSwingGym

veerkracht blog peuter swing gym

De PeuterSwingGym is een plek waar ouders met hun kindjes kunnen spelen of waar de kinderen zelf dingen kunnen ontdekken. Voor peuters van 0-4 jaar! Elke vrijdag van 9:30 tot 11:30 uur. Als de peuters binnen komen zijn ze meestal al onder de indruk van de grote zaal, de gekleurde Swings en de grote hoeveelheid ballen. Er is muziek op de achtergrond. Ze hebben nog geen idee wat de bedoeling is, maar het speelgoed, de ruimte en de andere kinderen hebben een grote aantrekkingskracht. De meeste zijn al onderweg voordat hun jas en schoenen zijn uitgedaan.

Voor sommigen is het erg spannend en plakken aan de benen van papa of mama of houden hun knuffel stevig vast. Even op de bank zitten en de kat uit de boom kijken is ook een goed begin. We hebben alle tijd, niks moet en veel kan.

Iedere peuter is een mensje met een eigen wil en dynamiek en daarmee stappen zij op hun doel af. De ballen maken dat ze kriskras door de zaal gaan en ze hun eigen spel spelen. Een ander kind sluit daar op aan een samen spelen ze verder. Maar soms gaat dat heel anders en dan kijken wij hoe wonderbaarlijk zij hier hun oplossing in vinden. Zo leren zij spelenderwijs met elkaar omgaan.

Na een uur rennen, rollen en rupsen krijgen de eersten dorst of honger. Willen ze lekker heen en weer schommelen in een Swing of dromen weg bij de muziek. Weer even een knuffel van bij oma of de oppas halen. In de veilige omgeving van de PeuterSwingGym kunnen ze zich vrij en vrolijk bewegen!

kindertherapie peuter swing gym

@peuterswinggym

Tip | 2015