Kindertherapie Blog

Weerbaar Kind Trainingen

Verliezen van iemand die beter is dan jij, is niet erg
Maar die uitdaging aangaan, is winnen van jezelf!
Veerkracht gebruikt verschillende onderdelen bij het weerbaar maken van kinderen en volgt niet zozeer een vaste methode. Hieronder een overzicht wat er zoal mogelijk is. Voor diverse doelgroepen.

Focus! Kinderen ADHD/ADD

“Wat zeg je?”
“Kijk daar ligt ie”
“Rood? Nee joh dat kan echt niet?”
“Die van mij zijn groen”
“Ik kan hem niet vinden”

Nog even Stilte graag

“Somber”, komt er in mijn hoofd op en eigenlijk kan het haast niet anders met alles dat Sara het laatste jaar overkomen is; Haar zus met autisme is gestopt met praten, het gezin is verhuisd vanuit het warme Spanje, en nu zijn ook nog haar ouders gescheiden. “Rust”, zegt Sara, “ik wil dat ze me met rust laten”

Olivier wil niet bang zijn!

Olivier moet over een week naar het ziekenhuis voor een keeloperatie. Hij is hier bang voor en wil er niet over praten. Olivier komt binnen samen met zijn moeder. Hij heeft van Playmobile draken en ridders meegenomen. De ridders zijn stoer hebben schilden en zwaarden. Rustig bewonder ik alles wat hij doet en laat zien.
kindertherapie tip

PeuterSwingGym

Speelruimte voor peuters. Waar ze kunnen bewegen en de wereld verkennen. Waar vallen en opstaan samengaan. Waar de papa’s en mama’s elkaar groeten en ontmoeten. Waar de lichtjes en kleuren de boel vrolijk opfleuren. Waar wordt gesprongen en gezongen, geschommeld en gerommeld, gedaan en gegaan. Daar waar ze verwonderd binnen komen en weer wat wijzer naar huis toe gaan.

Voor leerkrachten die hulp zoeken

Je bent leerkracht en je wilt weten of je eigen gevoel over je contact met een bepaald kind klopt. Elke leerkracht kent ze wel: de aandachtvrager, de onruststoker, altijd een weerwoord, altijd alles tien keer vragen, druk of heel stil, onzeker, gesloten, niet te bereiken, huilerig. Kortom, een kind in zijn afweer. Misschien soms ook kinderen van wie je helemaal niets begrijpt?
kinderentherapie veerkracht nieuws

Hulp voor (huis)arts

Soms komen er kinderen op uw spreekuur met klachten als buik- of hoofdpijn, somberheid, tics of anders en krijgt u de indruk dat aan deze lichamelijke klachten, sociale of emotionele oorzaken ten grondslag liggen, dan kan kindertherapie een uitkomst zijn.
kinderentherapie veerkracht nieuws

De Loop der Tijd

Boekpublicatie 'De loop der tijd' en bijbehorende film van Jikke de Gruijter. Met trots een bijdrage geleverd aan dit bijzondere project.
kindertherapie tip

Schaduwtheater De Halve Maan

Voor Verwondering en Magie. Als de muziek klinkt gaan de deurtjes open. Het papier kraakt en het verhaal is begonnen. Wij spelen voorstellingen achter een draaiend papier. De figuren nemen je mee naar hun wereld. Met aansluitend de workshop ‘maak, en voer zelf een schaduwtheatervoorstelling uit.’ Hier maken we een filmpje van, zodat je er thuis nog eens van kunt genieten.
kinderentherapie veerkracht nieuws

Scheidingskinderen

Uitgebreide en interessante scriptie Scheidingskinderen van Stephanie Marinus over kinderen van gescheiden ouders. Het doel is om leerkrachten te informeren over wat de gevolgen kunnen zijn van een ouderlijke scheiding t.o.v. de resultaten.
kinderentherapie veerkracht nieuws

Filmpje

Irma Kops legt uit wat Integratieve Kindertherapie is

Geluk

is een vlinder

die wegfladdert

als je hem wilt vangen

maar naar je toekomt

als je rustig

op hem wacht